Kategorier
Drönarfilm

Drönarfilm – ett populärt verktyg för filmskapare

Tack vare en framskridande teknisk utveckling är drönarfilm något som blivit mer tillgängligt för alla. Det gäller både för allmänhet och professionella.

För att kunna skapa en drönarfilm krävs det att man har mycket erfarenhet av hur man sköter allt det tekniska. Förr i tiden tog man flygfoton med hjälp av en helikopter. Till det behövde man en hel del utrustning, vilket inte var direkt billigt att införskaffa. Det tog också enormt med tid att få till fotograferingen.

Med dessa historiska fakta i sin hand kan man förstå att det trots allt är mycket lättare att använda sig av en drönare. Det som tog väldigt lång tid förut kan man nu istället göra på några få stackars minuter. Möjligheterna att ta bra och relevanta foton med hjälp av drönare är många, nästan oändliga.

Drönarfilm ger möjlighet att variera sig

Med en drönare kan man skapa resultat som är fantastiska och ger stor variationsrikedom till fotograferingen. Vilken privatperson som helst får lov att ta foton med hjälp av en drönare. Det finns dock några förbud. Dessa regler måste följas till punkt och pricka om man inte ska åtalas för brott.

Lantmäteriet måste godkänna alla bilder som tagits från luften. Det är i första hand de bilder som har geografisk information som ska undanhållas från att spridas i media. Det kan vara av betydelse för det svenska territoriet. Sprider man sådana bilder utan tillstånd kan man hamna i fängelse. Man kan även bli skyldig att betala böter.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: drönar-foto.se